info@hkndreamdesign.com

Esettanulmány – Hogy készült a TrendMax Bútor?

Ahogy azt már láthattad, az elmúlt hetekben a TrendMax Bútor oldalán dolgoztam.

Nagy öröm volt számomra, hogy a több versenyben levő cég közül rám esett Alináék választása. Első körben beszélgettünk pár szót, mi az elképzelés, milyen weboldalra lenne szükség, majd ennek mentén – az árajánlat mellé – már rögtön 3 látványtervet is készítettem neki.

Egy élő, meglévő vállalkozásról volt szó, így rendelkezett már arculati anyagokkal. A logót a tulajdonos tervezte, szereti, szívéhez nőtt, viszont ez a logó csak jpg formátumban létezett, az arculati színektől távolabb eső háttérrel. Így készítettem belőle egy vektorgrafikus változatot, hogy könnyen felhasználhassuk többféle helyzetben (akár a későbbiekben reklám termékeken) és több színben is jól mutasson. Kérés volt, hogy az oldalba vigyünk egy kis aranyat is, így aranyozott változat is készült a logóból (lásd följebb).

Az arculati színeket, és a két lekerekített, két „éles” sarkú négyzetet a meglévő, korábban tervezett szórólapról kölcsönöztük, ezek dominálnak a weboldalon is

Egy személyes találkozó alkalmával még egyszer megbeszéltük, mi az elképzelés, milyen menüpontokra lesz szükség, melyik látványtervből milyen elemek tetszenek, illetve néhány oldalt megnéztünk közösen, amelyeknek az elrendezése, színvilága, funkciói szimpatikusak voltak.

Ezen információk ismeretében pedig elkezdődött a közös munka. A stílusútmutató, a menüpontok kialakítása, a termékek feltöltése nagyjából 15 munkanapot vett igénybe.

Ezalatt többször egyeztettünk telefonon és írásban is, hogy a tökéletes végeredmény születhessen meg. Jelenleg az oldal egy online „bemutatóteremként” működik, ami funkcióit tekintve szükség esetén könnyen átalakítható lesz egy élő webáruházzá, ahonnan közvetlenül is meg lehet rendelni a bútorokat.
Nézd meg a végeredményt!

Legutóbbi bejegyzések

Halász-Kovács Nóra
Halász-Kovács Nóra

webdesigner

Blogbejegyzéseimmel betekintést nyerhetsz a kulisszák mögé – mesélek a munkafolyamatokról, hogy készült egy-egy logó, weboldal, illetve hasznos tartalmakat hozok arról, mire érdemes odafigyelni a webes megjelenésed kialakításakor.

Esettanulmány
Iratkozz fel!

Ne maradj le!

Szeretnél hasonló hasznos tartalmakat kapni? Iratkozz fel a hírlevélre!
Itt is megtalálsz

Copyright © 2023 HKN Dream Design | Minden jog fenntartva