Tavaszi nagytakarítás

Te már elvégezted a tavaszi nagytakarítást?

Gyönyörködöm a frissen mosott ablakaimban és függönyeimben, és az jutott eszembe, hogy te már elvégezted a tavaszi nagytakarítást?

Nem, én most nem az otthonodra vagyok kíváncsi, hanem a weboldaladra 🙂

Ahogy a lakásod, házad is fellélegzik egy alapos takarítás után, a weboldalad is hasonló törődést igényel. Sajnos a weboldal nem egy olyan valami, ami egyszer elkészül, aztán csak úgy van magának 🙂

Miket érdemes górcső alá venni egy weboldalas tavaszi nagytakarítás során?

1. Blogcikkek aktualitása:

A blogbejegyzéseid frissek és relevánsak-e még mindig az olvasóid számára? Van-e olyan cikk, amit már nem érzel témába vágónak? (Esetleg nem annyira jó minőségű, nem emeli a szakértői státuszodat?) Van-e olyan, ami már nem releváns? Esetleg egy kis kiegészítéssel, egy 2024-es verzióval aktualizálni lehetne?

2. Képek relevanciája és minősége:

Szükség van az összes képre az oldaladon? Ezek jó minőségűek, jól jelennek meg? A méretük nem túl nagy-e? Ez utóbbi jelentősen befolyásolhatja, hogy milyen gyorsan töltődik be az oldalad.

3. Gombok működése:

Ellenőrizd, hogy az összes interaktív gomb, link és navigációs elem megfelelően működik-e, és hogy azok minden esetben a megfelelő helyre vezetnek-e?

4. Szöveges tartalom frissítése:

Ellenőrizd, hogy az összes interaktív gomb, link és navigációs elem megfelelően működik-e, és hogy azok minden esetben a megfelelő helyre vezetnek-e?

Az elérhetőségeid nem változtak? (E-mail cím, telefonszám, új kolléga telefonszáma, esetleg egy új, ügyfélszolgálati e-mail cím?)

5. Responszivitás és mobillátogatottság:

Bizonyosodj meg róla, hogy az oldalad megfelelően működik és jól néz ki mindenféle eszközön és képernyőméreten, beleértve a mobiltelefonokat és táblagépeket is.

6. Adatvédelem és biztonság:

Ellenőrizd az oldalad biztonságát, beleértve a HTTPS használatát, a biztonsági mentéseket. (Mikor készítettél utoljára biztonsági mentést?)

7. Analytics és követés:

Győződjünk meg róla, hogy az analitikai eszközök megfelelően vannak beállítva és működnek, hogy nyomon követhessük az oldal teljesítményét és a felhasználói viselkedést.

+1 Lejárati idők:

Bár a legtöbb tárhelyszolgáltató több figyelmeztető e-mailt is kiküld, azért nem árt ellenőrizni, és felírni, hogy mikor van a domain, tárhely fordulója, meddig él az SSL tanúsítvány, a bővítmények, licenszek előfizetése meddig érvényes.

Lehet, hogy egyszerre soknak hangzik ennyi feladat, de van köztük olyan, ami csak pár percet vesz igénybe. Nem mellesleg nem kell az összes lépést egyszerre elvégezned! Viszont, ha ezt az időt rászánod a weboldaladra, azzal jelentősen növelheted a felhasználói élményt, növelheted a szakértői státuszodat, ráadásul látják, hogy friss, élő a weboldal, nem pedig 10 éves, irreleváns információkkal van tele 🙂

Elő a „porolóval” és nagytakarításra fel!

Ha nem szeretnél hasonló hasznos tartalmakról lemaradni, iratkozz fel a hírlevelemre!

Legutóbbi bejegyzések

Halász-Kovács Nóra
Halász-Kovács Nóra

webdesigner

Blogbejegyzéseimmel betekintést nyerhetsz a kulisszák mögé – mesélek a munkafolyamatokról, hogy készült egy-egy logó, weboldal, illetve hasznos tartalmakat hozok arról, mire érdemes odafigyelni a webes megjelenésed kialakításakor.

Esettanulmány
Iratkozz fel!

Ne maradj le!

Szeretnél hasonló hasznos tartalmakat kapni? Iratkozz fel a hírlevélre!
Itt is megtalálsz

Copyright © 2023 HKN Dream Design | Minden jog fenntartva