info@hkndreamdesign.com

Peach fuzz – az év színe

A Pantone minden évben meghatározza az év színét. 2024-ben a Peach Fuzz -ra esett a választás.

A Peach Fuzz egy kellemes, meleg szín, ami a weboldaladon és az arculatodban is kellemes első benyomást kelthet, és rögtön megnyerheti a látogatóidat. A színek hatásairól, jelentéséről már korábban írtam, de hogyan hat az emberekre a Peach Fuzz? 

Ahogy írtam, a barack szín egy meleg, kellemes szín, ami barátságos hangulatot kölcsönöz a webdesignban is. Magában hordozza a nőiességet, így kifejezetten alkalmas női célcsoport megszólítására. A barackszín magában hordozza a frissességet is – főként üde, vidám színekkel párosítva – így az egészséges életmóddal, frissességgel, vitalitással, természetességgel kapcsolatos témákkal is összehangolható. Alapvetően egy vidám, élénk, fiatalos szín, így lendületes, dinamikus témákhoz is nagyon jól illik. Az enyhe narancsos árnyalatok pozitív érzéseket, optimizmust keltenek – ez a Peach Fuzz esetében sem marad el.

Milyen témáknak áll jól?

A Peach Fuzz remekül fel tudja dobni az oldalad hangulatát – ha témádhoz, célcsoportodhoz passzol a Peach Fuzz bátran használd, hiszen a weboldaladon „otthon érezhetik” magukat ezzel a kellemes színnel.

Természetközeli témáknak remek kiegészítő színe lehet – jól kombinálható zölddel, így például táplálkozás, vegánság, hulladékmentesség, környezetvédelem oldalakat is feldobhatunk vele. Használhatjuk pl.: oldalszakasz háttereként, vagy gombok színezésénél, hogy kiemelkedjen a zöld közegből.

Választhatjuk egészséggel kapcsolatos oldalak pl.: sport, alakformálás, mentális egészség, coaching stb. arculati színeinek is.

A Peach Fuzz nem áll távol a divat világától sem – és ahogy már írtam, remek választás női célcsoport megszólításához -, így a szépségiparban dolgozók számára is jó választás lehet.

Milyen színekkel kombinálható a Peach Fuzz?

Attól függően, milyen vállalkozás számára választunk arculati színeket, kombinálhatjuk neutrális színekkel, pasztell színekkel, de bátran társíthatjuk élénk, erőteljes színekkel is.

Peach Fuzz a korábbi munkáimban
FormaTech arculata (Hegedűsné Okos Edina számára)
Kisarculat Fedor Mariann Health Coach számára

Legutóbbi bejegyzések

Halász-Kovács Nóra
Halász-Kovács Nóra

webdesigner

Blogbejegyzéseimmel betekintést nyerhetsz a kulisszák mögé – mesélek a munkafolyamatokról, hogy készült egy-egy logó, weboldal, illetve hasznos tartalmakat hozok arról, mire érdemes odafigyelni a webes megjelenésed kialakításakor.

Esettanulmány
Iratkozz fel!

Ne maradj le!

Szeretnél hasonló hasznos tartalmakat kapni? Iratkozz fel a hírlevélre!
Itt is megtalálsz

Copyright © 2023 HKN Dream Design | Minden jog fenntartva